عمومی

آیا دندان شکسته ترمیم می‌شود؟ بهترین راه ترمیم دندان شکسته

اهمیت سالم نگه‌داشتن دندان‌ها بر هیچ‌کس پوشیده نیست. دندان‌ها نقش مهمی در ظاهر افراد داشته و سفید و سالم بودن آن‌ها بسیار مهم است. در صورتی که دندان دچار مشکل شود، بهتر است در اسرع وقت به دندان‌پزشک مراجعه کرده و از او درخواست کمک کرد. اگر دندان شما شکسته باشد احتمالاً این سؤال برای شما پیش می‌آید که دندان شکسته را چگونه ترمیم کنیم. باید بدانید که ترمیم دندان شکسته همان کاری است که باید در اولویت قرار دهید. از جمله روش‌های ترمیم دندان شکسته می‌توان به پر کردن، عصب‌کشی و روکش گیری، پیوند و غیره اشاره کرد، در ادامه با وبسایت فروشگاهی خرید تجهیزات دندانپزشکی آریاتندیس همراه باشید.

علائم داشتن دندان شکسته چیست؟   

درست است که در صورت شکستن دندان، فرد به خوبی متوجه خواهد شد اما بهتر است از علائم این مشکل مطلع بود، زیرا ترمیم دندان شکسته یکی از موارد ضروری برای داشتن دهانی سالم است. در ادامه برخی از اصلی‌ترین علائم دندان شکسته ارائه خواهد شد:

  • حس تیزی روی سطح دندان
  • زخم شدن زبان
  • درد دندان هنگام خوردن غذا
  • تحریک و التهاب لثه
  • خونریزی
  • دیده شدن بخش‌های شکسته شده دندان
  • بروز حساسیت به غذاها و نوشیدنی‌های گرم یا سرد
ترمیم دندان شکسته
ترمیم دندان شکسته

دندان شکسته چگونه ترمیم می‌شود؟

عموماً تمامی مشکلات دهانی و دندانی با استفاده از ابزار های ترمیمی دندانپزشکی قابل‌ترمیم هستند، با این حال اگر میزان خرابی در دندان‌ها زیاد باشد، دندان‌پزشک ترجیح می‌دهد دندان را کشیده و آن را با دندان مصنوعی جایگزین کند. دندان شکسته نیز یکی از مشکلات رایج در حفره دهانی است که ممکن است برای هرکسی رخ دهد. شکستن دندان ممکن است ناشی از مراقبت‌های نادرست از دندان و ضعیف شدن آن، خوردن برخی غذاهای سفت، وارد شدن ضربات شدید و موارد دیگر ایجاد شود.

به هر روی در صورت رخ دادن چنین اتفاقی، باید به فکر درمان و ترمیم دندان شکسته باشید. زیرا دندان‌ها نقش مهمی در زیبایی چهره هرکسی داشته و بنابراین باید به خوبی به آن‌ها رسیدگی شود. علاوه بر این، در صورتی که شکستگی و آسیب دندان زیاد باشد ممکن است ریشه هم به خطر افتاده و در نهایت لثه دچار مشکل شود. دندان‌های شکسته معمولاً با پر کردن، عصب‌کشی کردن و در نهایت پیوند زدن ترمیم می‌شوند، البته همه‌چیز به این بستگی دارد که دندان‌پزشک چه روشی را برای ترمیم دندان شکسته انتخاب و به کار بگیرد.

دندان شکسته را چگونه درمان کنیم؟

اگر دندان شکسته دارید و سؤالتان این است که آیا دندان شکسته قابل‌ترمیم است یا خیر، باید در یک کلام بگوییم، تنها راه درمان دندان شکسته مراجعه به پزشک است. در صورتی که قسمت کوچکی از دندان شکسته باشد و بقیه قسمت‌ها سالم باشد، دندان‌پزشک به کمک مواد پر کردن دندان که معمولاً آمالگام نقره است، به پر کردن آن بخش می‌پردازد، اما اگر قسمت شکسته زیاد و عمیق باشد، ابتدا پزشک از شما می‌خواهد که عکس OPG بگیرید.

به این صورت می‌توان تشخیص دهد که آیا عصب درگیر شده است یا خیر، در صورتی که عصب دندان درگیر شده و آسیب دیده باشد، ابتدا دندان باید عصب‌کشی شده و سپس پر شود، در مواردی که عصب‌کشی انجام می‌شود، توصیه خواهد شد که حتماً دندان به کمک روکش پوشانده شود تا طول عمر دندان بیشتر شود.

روش دیگری که دندان‌پزشک به کمک آن به ترمیم دندان می‌پردازد، پیوند قسمت شکسته شده به دندان است، این اتفاق در صورتی رخ می‌دهد که قسمت بسیار کوچکی از دندان شکسته شده باشد، فرد آن قسمت را همراه داشته باشد و آن را در محیطی مرطوب نگه داشته باشد. بهتر است دندان شکسته شده در حفره دهان یا در یک لیوان شیر نگهداری شود. در این صورت دندان سالم مانده و پزشک به کمک چسب مخصوص دندان شکسته را ترمیم خواهد کرد. البته در این روش باید حداکثر 30 دقیقه پس از شکستن دندان، به پزشک مراجعه شود.

بهترین راه برای معاینه و ترمیم دندان شکسته
بهترین راه برای معاینه و ترمیم دندان شکسته

نحوه ترمیم دندان شکسته که فقط ریشه دارد

دندان‌هایی که به طور کامل می‌شکنند و فقط ریشه آن‌ها باقی می‌ماند نیز قابل‌ترمیم هستند. در این وضعیت اصطلاحاً گفته می‌شود نیاز به درمان ریشه وجود دارد. در صورتی که درمان ریشه یا ریشه‌درمانی انجام شود، ترمیم دندان شکسته به مدت 7 الی 10 روز به تعویق می‌افتد. هرچند اگر وضعیت فرد وخیم بوده و اورژانسی باشد، گاها امکان انجام همه این کارها در یک جلسه نیز وجود دارد. اما تا حد ممکن است بهتر است به دندان فشاری وارد نشود تا درد آن نیز بیش‌ازحد معمول نباشد. اگر ریشه دندان سالم باشد و فقط دندان دچار مشکل شده باشد شرایط زیر باید وجود داشته باشد تا قالب‌گیری دندان به خوبی انجام شود:

  1. اولین شرط این است که اطراف ریشه دندان حداقل 1 میلی‌متر از لثه بالاتر باشد.
  2. ریشه به درستی عصب‌کشی شود.
  3. پس از بستن دندان‌ها فضای کافی برای قرار دادن روکش وجود داشته باشد.
  4. طول ریشه کافی و بیش از 15 میلی‌متر باشد.

در صورتی که شرایط فوق فراهم باشد، ابتدا قالب‌گیری انجام می‌شود، قالب‌گیری در شرایط ترمیم دندان شکسته که فقط ریشه دارد به روش پست و کور انجام می‌شود. در این روش به کمک تاج دندان فلزی که دارای انتهایی به شکل میله‌ای است قالب ساخته شده، سپس تاج دندان به جای دندان و بخش میله‌ای مانند داخل ریشه دندان‌های قبلی چسبانده می‌شود. سپس روکشی روی آن را پوشانده و دندان به شکل اصلی برمی‌گردد.

کلام آخر

دندان شکسته قابل‌ترمیم است، نحوه ترمیم دندان شکسته بسته به میزان شکستگی و آسیب دیدن یا ندیدن ریشه متفاوت است. در صورتی که دندان شما شکسته است بهتر است هرچه زودتر به پزشک مراجعه کرده و از او بخواهید به این سؤال که دندان شکسته رو چجوری درست کنیم پاسخ دهد. پزشک یکی از روش‌های پر کردن، پیوند، جایگزینی یا روکش را انتخاب و اعمال خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *